Memoriam Uitzaartverzorging Zaandam

 

Crematie Wormer


uitvaartbegeleider zaanstreek memoriam uitvaartbegeleidingBel bij overlijden 06-48439442, dag en nacht bereikbaar.

 

Uw dierbare is overleden, en er komt veel op u af. Er moet zoveel in zo’n korte tijd geregeld worden. En dat terwijl u ook de tijd nodig heeft om afscheid te nemen van degene die u lief is.

Een  crematie moet plaatsvinden in het Crematorium, zo staat dat in de wet. Wormer heeft geen crematorium, dus samen gaan we op zoek naar een crematorium in de omgeving. De uitvaartplechtigheid mag ook op andere plaatsen gehouden worden, en dus niet in de aula van het crematorium. Als u zich daar prettig bij voelt, kan dat natuurlijk, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden.

Vaak zijn  kleine kerkjes mooie locaties voor een uitvaart, of een buurthuis of een restaurant, of het clubhuis van de overledene. Als het mogelijk is, kan het eventueel ook thuis of  in de tuin. Samen kunnen wij uw wensen onderzoeken.

Een maand na de crematie kunt u de as van uw dierbare ophalen bij het crematorium.  U kunt de as verstrooien op een door u gekozen plek, u kunt de as bewaren in een mooie urn, u kunt de as in sierraden verwerken. Zelfs kunt u de as van uw dierbare verwerken in een tattoo.

Snel denkt u aan een grote uitvaartorganisatie om dit voor u te regelen. Het kan echter ook meer persoonlijk, eenvoudiger of intiemer, waardoor de uitvaart ook vaak goedkoper wordt. En u kunt het helemaal doen zoals u dat zelf voor ogen heeft.

Het maakt daarbij niet uit óf en wáár u bent verzekerd. U bent vrij in de keuze van een uitvaartbegeleider. Wij kunnen contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij waar u verzekerd bent, om te horen hoe u bent verzekerd en wat er onder uw polis valt.

Niet altijd worden alle kosten vergoed door de verzekering, wij zoeken uit wat er voor u wél en niet onder de verzekering valt.

Wij begeleiden u vanaf het moment van overlijden tot en met de uiteindelijke crematie. Samen, in overleg met u, regelen wij alles wat er in deze korte periode moet gebeuren. Dat doen we stap voor stap, zodat u de tijd heeft om ook op een goede manier afscheid kunt nemen van uw dierbare. We  bespreken de opbaring, condoleance en koffie na de plechtigheid. En uiteindelijk, als u dat wilt, kan ik ook de as voor u ophalen uit het crematorium.

Ik ben Andrea de Groot, eigenaar van Memoriam Uitvaartbegeleiding. De uitvaart moet passen bij het leven van uw dierbare. Vanaf het moment van overlijden onderzoeken we samen welke passende mogelijkheden er zijn voor het maken van het afscheid.

Ik kan alles uit handen nemen, vanaf de laatste verzorging tot en met het verstrooien van de as. We kunnen dit ook samen doen.

Er zijn veel mogelijkheden voor een uitvaartplechtigheid, meer dan alleen de aula van een crematorium. Wij zijn op de hoogte van verschillende ruimtes die voor dit doeleinde geschikt zijn. En als u een voorstel heeft voor een locatie, zullen wij contact opnemen en kijken of deze locatie gebruikt kan worden voor de plechtigheid.

De uitvaart is voor u een herinnering die u altijd mee zult dragen. Ons doel is om deze herinnering passend te maken bij en recht te doen aan het leven van de overledene.

Voor meer informatie kunt u mij mailen via andrea@memoriamuitvaartbegeleiding.nl

of bellen via 06-48439442.