Uitvaartverzorging Assendelft

Het verliezen van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Nabestaanden moeten de kans krijgen om hun verdriet te uiten, maar moeten tegelijkertijd belangrijke beslissingen nemen om de uitvaart te regelen. Vaak denkt u aan een grote uitvaartorganisatie. Maar het kan ook meer persoonlijk, eenvoudiger en daardoor ook beter betaalbaar. Locaties die de uitvaart meer persoonlijk maken zijn er voldoende, ook in de omgeving van Assendelft.

Het maakt niet uit waar u bent verzekerd. U bent altijd vrij in de keuze van de uitvaartbegeleider, net wat goed bij ú past.

Als uitvaartverzorger neem ik contact op met de verzekeringsmaatschappij om te horen hoe u bent verzekerd en wat er onder de polis valt. Vaak wordt gedacht dat alle kosten rondom de uitvaart worden vergoed, helaas is dat niet altijd zo.

Wij begeleiden u van het moment dat u ons belt, tot en met de afscheidsplechtigheid. In overleg regelen wij alles wat er in deze korte periode moet gebeuren. We doen dat stap voor stap, niet alles hoeft meteen geregeld te worden. Op deze manier krijgt u tijd om op een goede manier afscheid te nemen van uw dierbare. En wij zullen vaak dagelijks even contact houden.

Uitvaartbegeleider met persoonlijke aandacht

Ik ben Andrea de Groot, eigenaar van Memoriam Uitvaart. Ik begrijp uw situatie en ik help u met het maken van moeilijke en noodzakelijke beslissingen. In deze periode onderzoeken we samen welke passende mogelijkheden er zijn.

Daarbij kan ik u alles uit handen nemen, of we kunnen veel dingen samendoen. Denk hierbij aan de laatste verzorging en aankleden van uw dierbare. En ook als de uitvaart niet in Assendelft plaatsvindt, kunt u ervoor kiezen om de opbaring en condoleance wél in Assendelft te doen, bijvoorbeeld bij u thuis. U wilt misschien kaarten versturen of een rouwadvertentie in de krant plaatsen. Wilt u bloemen en kaarsen bij het afscheid? En heeft u nagedacht over het zelf dragen van de kist of past het beter als er dragers worden ingehuurd? Er zijn zoveel mogelijkheden!

Uitvaart in Assendelft

Ieder leven heeft zijn of haar eigen verhaal. Dit verhaal hoor ik graag van u, zodat ik, samen met u, het afscheid kan vormgeven die past bij het leven van uw dierbare. We bouwen samen aan een blijvende herinnering, een afscheid waar u naar verloop van tijd op terug kunt kijken als een dierbare herinnering. Alle locaties zijn in principe mogelijk, zoals in theater, restaurants of cafés, maar ook thuis in Assendelft of een andere plek in Assendelft die belangrijk was voor de overledene. De keuze ligt bij u.

Ook na de uitvaart kunnen wij zorgen voor een stuk begeleiding in het leven zonder uw dierbare. Denkt u hierbij aan ondersteuning bij een stukje administratieve afhandelingen of een gesprek over de afgelopen periode. Ook kan ik u doorverwijzen naar iemand die u kan ondersteunen om uw leven, zonder uw naaste, weer opnieuw in te richten.

Met dit verlies is een periode afgesloten, die u zeker niet vergeet, maar meeneemt in uw leven. En het leven is anders geworden…..

Uitvaartbegeleider Andrea de Groot
Voor meer informatie kunt u met mij contact opnemen. Ik ben 24 uur per dag, ook in het weekend, bereikbaar.