Het Afscheidshuis

Samen lachen, samen huilen, herinneringen ophalen. Foto’s bekijken. Muziek uitzoeken. U kunt 24 uur per dag naar het Afscheidshuis komen om bij de overledene te zijn. Alleen of juist met het gezin of vrienden, dat bepaalt u. Een warm afscheid zonder haast. U kunt hiervoor plaatsnemen aan de grote eettafel of juist in het knusse zithoekje.

In de keuken vindt u koffie en thee en de koelkast is gevuld met frisdrank. Natuurlijk kunt u zelf meenemen waar u behoefte aan heeft of wij kunnen dat ook voor u regelen. Uw uitvaartbegeleider komt elke dag naar het Afscheidshuis, dus er is voldoende tijd om elkaar te spreken. Er zijn meer momenten wanneer er medewerkers in het pand aanwezig zijn, namelijk bij ontvangst van de overledene, de verzorging en bij rouwbezoeken en condoleances. Ook bij de uitvaartplechtigheid die wordt gehouden bij Memoriam zijn meerdere medewerkers aanwezig.

24-uurs kamers
Het Afscheidshuis heeft twee 24-uurs kamers. Deze ruimtes zijn sfeervol ingericht en gedecoreerd. U kunt de ruimtes verder naar uw eigen wens inrichten met spullen die bij de overledene passen. U heeft 24 uur per dag toegang, via een sleutel en/of een code. U bepaalt dan ook wie er op bezoek komen.

Gebruik woonkamer
De woonkamer kan op eenvoudige wijze worden omgebouwd voor een rouwbezoek of condoleance. Als u dat wenst kan er ook koffie, thee, fris en zelfs bier en wijn worden geschonken. Dit kan op de dag van de uitvaart zijn, maar ook in de dagen ervoor. Voor besloten uitvaarten is de woonkamer ook zeer geschikt. Hiervoor wordt de woonkamer omgebouwd en worden er extra stoelen geplaatst. Ook dan zijn er mogelijkheden voor koffie, thee en andere versnaperingen.

Het vertrek op de dag van de uitvaart naar een andere/grotere locatie, zal ook vanuit de sfeervolle woonkamer plaatsvinden. Vanwege de kleinschaligheid van het Afscheidshuis kan de woonkamer ook gebruikt worden voor rituelen voorafgaand aan het vertrek, zoals het sluiten van de kist of een ander ritueel.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!