Nazorg

Na een heel korte en tevens drukke periode wordt het stil om u heen. Voor iedereen gaat het gewone leven weer door. Voor u is dat anders. Naast de hulp en ondersteuning van familie en vrienden heeft u misschien andere hulp nodig. Er zijn mensen die u met raad en daad kunnen bijstaan. Er zijn deskundigen die u kunnen helpen met het regelen van de nalatenschap of kunnen ondersteunen en adviseren bij het regelen van de administratieve taken die op u afkomen. Misschien wilt u met mensen in gesprek die u kunnen helpen bij het verwerken van het verlies. Ook kunt u praten met mensen die u kunnen helpen om uw leven, zonder de overledene, een zinvolle invulling te geven. U ontvangt van mij een boekje “Zorgen erna”. Dit boekje is een leidraad voor de afwikkeling van de nalatenschap na het overlijden van uw partner of van een alleenstaande of ongehuwde. Indien u dat wenst, kan ik voor u een inlogcode verzorgen van de Nabestaandedesk (zie informatie bij Nabestaandedesk).

Ik kom bij u langs

Ik kom ongeveer twee weken na de uitvaart bij u langs om te bespreken hoe de dagen voor en de dag van de uitvaart zelf heeft ervaren; wat ging volgens verwachting en zijn er misschien ook dingen niet goed gegaan. Tevens overhandig ik u de rekening van de uitvaart en bespreken we deze. Misschien wilt u een dankbetuiging laten drukken of een advertentie plaatsen. Hiervoor kan ik samen met u een foto uitzoeken of een passende tekst. Ook kan ik u vertellen waar u zich kunt melden als u verder nog iets nodig hebt op heeft op het gebied van de asbestemming of een grafmonument.

Bij dit gesprek overhandig ik u het boek “Verlies”. Dit boek geeft inzicht in de vele emoties die u kunt ervaren bij het verlies van uw dierbare. Mogelijk helpt het om aan uw emoties toe te komen, ze te herkennen, toe te laten en te laten doorleven.

Persoonlijke hulp

Een andere mogelijkheid is een persoonlijk gesprek. Tijdens het gesprek wordt er ruimte geboden om na te praten over de door ons verzorgde uitvaart en dienstverlening. U kunt met alle vragen die u heeft rondom het overlijden van uw dierbare bij de nabestaandenbegeleider terecht. Indien gewenst geven wij u advies met betrekking tot de administratie en de praktische zaken die geregeld moeten worden.

De Erfenisdeskundige

Bij een overlijden komt er plotseling veel op u af en krijgt u te maken met juridische, administratieve, financiële en fiscale zaken. Er moet heel veel geregeld worden. Het doel van De Erfenisdeskundige is nabestaanden te ontzorgen en voor ze klaar te staan voor helt juridische deel. Hierdoor ontstaat er voor u rust en kunt u verder met de emotionele verwerking van het overlijden. 

Nabestaandendesk

Met het online nabestaandenloket wordt u na de uitvaart ondersteunt wat betreft de diverse regelzaken. Dankzij de checklist weet u precies wanneer u wat moet doen. Sommige zaken worden automatisch afgehandeld, zoals het opzeggen van abonnementen, contracten en accounts. Ook wordt er een check gedaan bij het Centraal Testamenten Register. U heeft hierbij altijd toegang tot een gespecialiseerde helpdesk die u verder kan helpen.

Neemt u voor het aanvragen van de inlogcode van het Nabestaandeloket contact met ons op.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!