Uitvaartverzorging Wormer

Een uitvaart regelen in Wormer of in de omgeving van Wormer. U moet definitief afscheid nemen van iemand die u lief is. Allerlei zaken moeten in korte tijd worden geregeld, en daar staat uw hoofd niet naar. Er is namelijk zo veel meer mogelijk dan u denkt.uitvaartbegeleider zaanstreek memoriam uitvaartbegeleiding

Wormer heeft een mooie begraafplaats, achter een historisch kerkje. Vaak denken mensen dat je dan ook de uitvaart bij datzelfde kerkje moet doen, maar niets is minder waar. Het kerkje wordt regelmatig voor uitvaarten gebruikt en is tevens een plek waar inwoners van Wormer elkaar treffen. De uitvaart kan ook gehouden worden in een historisch monument, restaurant of café. Maar ook is soms thuis mogelijk of in de tuin.

Sinds een paar jaar is er een natuurbegraafplaats, vlak bij Alkmaar, waar u een plekje kunt uitzoeken op een eiland of juist onder de bomen. Ook alle omringende gemeenten hebben begraafplaatsen waarvan een aantal nog steeds in gebruik zijn. Een u bent niet verplicht om op de locatie van de begraafplaats ook de uitvaart te houden, dit kan ook op een voor u belangrijke plek in Wormer zijn.

Veel mensen denken dat bij een crematie de uitvaart ook in het crematorium moet plaatsvinden. Dat is zeker mogelijk, maar een plek in Wormer dat bekend en vertrouwd is, kan ook. Het gaat erom dat het voor u vertrouwd aanvoelt.

Snel denkt u aan een grote uitvaartorganisatie om dit voor u te regelen. Het kan echter ook meer persoonlijk, eenvoudiger of intiemer, waardoor de uitvaart ook beter betaalbaar wordt. En u kunt het helemaal doen zoals u dat zelf voor ogen heeft, op de plek die u voor ogen heeft.

Het maakt daarbij niet uit óf en wáár u bent verzekerd. U bent vrij in de keuze van een uitvaartorganisatie. Wij kunnen contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij waar u verzekerd bent, om te horen hoe u bent verzekerd en wat er onder uw polis valt.
Mensen denken soms onterecht dat alle kosten worden vergoed, en helaas is de praktijk weerbarstiger.

Wij begeleiden u vanaf het moment van overlijden tot en met de uiteindelijke uitvaart, of dit nu in Wormer is of in een andere plaats. Samen, in overleg met u, regelen wij alles wat er in deze korte periode moet gebeuren. Dat doen we stap voor stap, zodat u de tijd heeft om ook op een goede manier afscheid te kunnen nemen van uw dierbare.

Uitvaartbegeleider met persoonlijke aandacht

Ik ben Andrea de Groot, eigenaar van Memoriam Uitvaart. De uitvaart moet passen bij het leven van degene die is overleden. Vanaf het moment van overlijden onderzoeken we samen welke passende mogelijkheden er zijn voor het vormgeven van het afscheid van uw dierbare.

Ik kan alles uit handen nemen, vanaf de laatste verzorging tot en met het versturen van bedankkaartjes. We kunnen dit ook samen doen.

Uitvaart in Wormer

Uitvaarten kunnen op andere locaties dan de reguliere aula’s of kerken gehouden worden. Wij zijn op de hoogte van verschillende ruimtes die voor dit doeleinde geschikt zijn, ook in Wormer. En als u een voorstel heeft voor een locatie, zullen wij contact opnemen en onderzoeken of deze locatie gebruikt kan worden voor de uitvaartplechtigheid.

Ons doel is om de dag van de uitvaart een herinnering te maken die u uw hele leven mee zult dragen.

Uitvaartbegeleider Andrea de Groot
Voor meer informatie kunt u met mij contact opnemen. Ik ben 24 uur per dag, ook in het weekend, bereikbaar.