Uitvaartverzorging Zaandam

U denkt er liever niet aan; afscheid nemen van iemand die u lief is…. Toch is het verstandig om daar goed over na te denken. Op het moment dat uw naaste overlijdt moeten in korte tijd heel veel zaken worden besloten en geregeld. En dat terwijl u in uw hoofd met hele andere dingen bezig bent.

Wij begeleiden u vanaf het allereerste moment tot en met de uitvaart. Zaandam heeft een crematorium met een grote aula én een kleine aula. Veel mensen weten dat laatste niet. Ook zijn er zowel in Zaandam als in de gehele Zaanstreek diverse begraafplaatsen die nog steeds in gebruik zijn.

In het crematorium vinden veel uitvaarten plaats. Dit hoeft echter niet. De uitvaart kan op heel veel plaatsen plaatsvinden, ook buiten Zaandam. Hierdoor kan de uitvaart veel persoonlijker gemaakt worden, te denken valt aan het (favoriete) restaurant of het café. Er zijn zoveel mogelijkheden.

Opbaren gebeurt meestal bij iemand thuis of in een rouwcentrum. Ook het crematorium heeft hiervoor verschillende mogelijkheden. Het thuis opbaren heeft een positieve invloed op het rouwproces en wij komen dan dagelijks langs voor controle. Veel uitvaartcentra beschikken over zogenaamde ’24 uurs kamers’. U ontvangt dan een sleutel en kunt 24 uur per dag terecht. Zo kunt u te allen tijde bij uw dierbare zijn en afscheid nemen wanneer het u uitkomt.

Wij informeren u graag over de vele mogelijkheden voor een opbaring en voor een persoonlijke uitvaart in Zaandam.

Uitvaartbegeleider met persoonlijke aandacht

Ik ben Andrea de Groot, eigenaar van Memoriam Uitvaart. De uitvaart moet recht doen aan het leven van degene die is overleden. In de periode dat ik u begeleid, onderzoeken we samen welke manier van afscheid nemen bij u en uw naaste passen. De uitvaart kan in Zaandam plaatsvinden, op een plek die voor uw dierbare en u passend is. De mogelijkheden zijn daarbij in principe onbeperkt; en ik ben daarbij ondersteunend.

Uitvaart in Zaandam

U kunt in het traject van overlijden tot en met de uitvaart heel veel zelf doen, als u dat wilt. Natuurlijk kan ik dat van u overnemen, maar we kunnen ook veel dingen samendoen. De verzorging van de overledene bijvoorbeeld, en het aankleden. Ik kan drukwerk en advertenties verzorgen, bloemen, etc. Liever wilt u dat misschien zelf doen. Ik kan alles uit handen nemen, als u dat wilt, maar u en ik kunnen ook veel dingen samendoen.

Uiteindelijk, op de dag van de uitvaart, zal een dierbare herinnering ontstaan, die u de rest van uw leven mee zult dragen.

Natuurlijk kunt u contact opnemen voor een kennismakings- of voorgesprek. Ook kunt u bij mij een wensenboekje aanvragen. Hierin kunt u uw wensen opschrijven, zodat uw naasten weten wat uw wensen zijn. Het voorgesprek en het opsturen van het wensenboekje zijn voor u zonder kosten.

Uitvaartbegeleider Andrea de Groot
Voor meer informatie kunt u met mij contact opnemen. Ik ben 24 uur per dag, ook in het weekend, bereikbaar.