memoriam-uitvaartbegeleiding-corona-covid-19-1

Covid-19 maatregelen

Voor het verzorgen van uitvaarten hanteren wij de richtlijnen van het RIVM, GGD, BCNU-branchevereniging en landelijke vereniging van crematoria en begraafplaatsen (LVC en LOB). Wij zijn verplicht deze richtlijnen tot volgen.

Samen met u onderzoeken wij wat er wél mogelijk is en wat goed bij u en de overledene past. In de diverse dagbladen kunt u al voorbeelden vinden om toch zo veel mogelijk mensen bij het laatste afscheid te kunnen laten zijn. Zoals op een sportveld waar de aanwezigen goed afstand van elkaar kunnen houden. Of buiten, bij het vormen van een erehaag, wederom op gepaste afstand. Maar u kunt ook denken aan een grote kerk of zelfs een theater biedt mogelijkheden.

Thuis opbaren is gelukkig nog steeds mogelijk. Na het overlijden is namelijk zo goed als niet meer besmettelijk. We kunnen samen onderzoeken op welke manier afscheid kan worden genomen, gewoon bij u thuis. Daarvoor moeten we kijken naar de mogelijkheden bij u rondom de woning of een andere geschikte locatie en slimme oplossingen bedenken voor het bezoek of de uitvaartplechtigheid. Zeker in de mooie zomermaanden zijn er veel oplossingen in de buitenlucht te bedenken.

Ook het maken van foto’s of een film, het verzorgen van een livestream verbinding, kan ervoor zorgen dat belangstellenden betrokken worden bij dit afscheid. Bij een eventuele herdenkingsdienst kunnen deze beelden weer gebruikt worden.

Samen met u onderzoeken wij wat er wél mogelijk is en wat goed bij u en de overledene past. En samen zorgen wij ervoor dat u op een mooie, eervolle en persoonlijk wijze afscheid kunt nemen van uw dierbare.